nl | fr

U bevindt zich hier: Bedrijf - Flandria

Het Flandria-label

Kwaliteitslabel voor groenten en fruit

Flandria is hét Belgische kwaliteitslabel voor groenten en fruit. Het garandeert milieubewuste teelt, kwaliteit en versheid. Enkel producten van topkwaliteit, met een perfecte smaak en onberispelijk uiterlijk krijgen het Flandria-label toegekend.

Het verhaal van Flandria begon met tomaten en witloof. Ondertussen zitten er al 60 verschillende groenten en fruit onder het label. Enerzijds bestaat het assortiment uit typisch Belgische vollegrondsgroenten, zoals witloof, spruiten en asperges. Anderzijds siert het kwaliteitslabel ook meer ‘zuiderse’ groenten, zoals paprika, courgette en aubergine. Die worden bij ons in de serre geteeld.

Met zorg geteeld

Alle Flandria-groenten zijn afkomstig van familiebedrijven. Hierdoor voelt de teler zich persoonlijk betrokken bij zijn eigen product. Verder wordt hij professioneel ondersteund door wetenschappers en productontwikkelaars. Er wordt constant gewerkt aan een verbetering van de smaak en de houdbaarheid van de producten.

De kernwoorden bij het telen van Flandria-producten zijn: respect voor het milieu en hygiëne. Als het gaat om serregroenten, zoals tomaten of komkommers, dan worden hommels ingezet voor de bevruchting. Het spreekt vanzelf dat er hier gewerkt wordt met aangepaste teeltmaatregelen en het inzetten van natuurlijke vijanden bij plagen. Heel logisch ook, het gebruik van chemische middelen zou ook de hardwerkende hommels doden. En dat is uiteraard niet de bedoeling!

Ook bij de vollegrondsgroenten wordt er gedacht aan het ecologisch evenwicht. De bemesting is gebaseerd op bodemanalyses en advies. Gewasbescherming wordt slechts in uitzonderlijke gevallen toegepast. Daarnaast moet elke teler moet zich houden aan zeer strenge regels op gebied van kwaliteit en sortering. Aan de hand van de markeringen op de verpakking kan bovendien elke kist perfect getraceerd worden tot bij de oorsprong.

Kwalitatief, dagvers en met volle smaak

De Flandria-producten staan bekend voor hun sappige smaak en versheid. Verser kan ook niet: FLANDRIA groenten en fruit liggen al in de winkel na 1 dag. De teler oogst zijn product ’s ochtends en brengt het in de namiddag naar de veiling. Daar wordt het opgeslagen in koelcellen tot de klokverkoop de volgende morgen. Dan worden ze onmiddellijk op koelvrachtwagens geladen en naar de winkelpunten gebracht.

Dankzij het ultramoderne verkoopsapparaat en de vlotte werking gebeurt het afleveren van de producten door de teler, de kwaliteitscontrole, de verkoop en het verladen op de meest snelle en efficiënte wijze.

Volg ons!

Volg onze laatste evolutie via facebook.

Nieuws-weetje

Kiem-X lanceert zijn gloednieuwe website op donderdag 12 juni 2014!
Kiem-X sluit enkel op zondag, de kerkelijke feestdagen, Nieuwjaarsdag, 1 mei en 21 juli.

Contact


Kiem-X bvba
Wim Bouden

Peperhol 6b
9850 Deinze (Nevele)

t +32 472 70 39 54
info@kiem-x.be
BTW BE 0688.505.901

KIEM-X © 2019 | ALGEMENE VOORWAARDEN | SITEMAP | CONTACT
sitedesign by Ozalith.be