nl | fr

U bevindt zich hier: Bedrijf

Ons bedrijf

GESCHIEDENIS

- In 2006 starten wij, Wim Bouden en Isabelle Piesschaert, respectievelijk industrieel ingenieur voedingstechnologie en bio-ingenieur, ons bedrijf op in een leegstaand gebouw op de ouderlijke hoeve van Isabelle. Enkel het dak en de muren blijven behouden, al de rest wordt vernieuwd. Specifieke kweektoestellen werden aangekocht in Tennessee, VS.

- 2007 is het jaar van de grote doorbraak. Een aantal grote klanten, waaronder een grote warenhuisketen, happen toe en we zijn gelanceerd.

- Eind 2008 beginnen we ook klanten op de Mechelse Veilingen aan te leveren.
Er moet bijgebouwd worden: het gebouw wordt 50 % groter.

- Na nog wat uitbreidingswerken wordt in 2010 beslist om te verhuizen naar een nieuwbouw. We hebben het geluk dat we op 150 m van ons huis een nieuwe loods mogen bouwen. In mei 2011 wordt verhuisd naar het nieuwe gebouw. Het gebouw is 1.100 m² groot en laat ons toe om efficiënt, hygiënisch en comfortabel te werken.

- Twee weken na de verhuis treft een crisis de Europese tuinbouw en de omzet halveert. Na 6 maanden is het ergste leed geleden. Het resultaat is een vernieuwde, strenge Europese wetgeving die de branche veiliger maakt.

- In 2012 wordt een klein gamma biologische kiemetjes gelanceerd.

- Ondertussen mogen we zeggen dat het kruim van de Vlaamse AGF-groothandels klant is bij ons.

FILOSOFIE

Kiem-X wil niet de grootste kiemenproducent van België, Europa of het heelal zijn. Wij willen wel de beste kiemen afleveren. Kwaliteit gaat voor kwantiteit (wij wassen zeer veel manueel – dus niet machinaal- en pakken manueel in). Dit is een filosofie die zijn vruchten afwerpt, getuige de gestage stijging van ons marktaandeel.

Wij pakken in in hersluitbare potjes (dit is enorm handig, dan dient de consument niet te prutsen met elastiekjes of folies) én leveren vers aan. Alhoewel wij al vaak de vraag gesteld hebben gekregen, kweken wij geen sojascheuten (taugé). Wanneer kwaliteit en versheid voorop staan loopt er uitzonderlijk  wel eens iets verkeerd waardoor niet kan aangeleverd worden. Daar zijn we er liever eerlijk in, dan de lat voor onze kwaliteit voor de ene keer te moeten verlagen.

Flandria

Kiem-X is het enige kiemgroentenbedrijf dat onder het Flandrialabel mag verkopen.
Meer info over het Flandria label kan u hier terugvinden

Volg ons!

Volg onze laatste evolutie via facebook.

Nieuws-weetje

Kiem-X lanceert zijn gloednieuwe website op donderdag 12 juni 2014!
Kiem-X sluit enkel op zondag, de kerkelijke feestdagen, Nieuwjaarsdag, 1 mei en 21 juli.

Contact


Kiem-X bvba
Wim Bouden

Peperhol 6b
9850 Deinze (Nevele)

t +32 472 70 39 54
info@kiem-x.be
BTW BE 0688.505.901

KIEM-X © 2019 | ALGEMENE VOORWAARDEN | SITEMAP | CONTACT
sitedesign by Ozalith.be